Yleensä olemme tehneet kodin pikku remontit ja sellaiset interiööriuudistukset nopeasti. Viimeisin iso työ on ollut eteisen tapetointi, joka ei tällä kertaa tapahtunut nopeasti. Aloitimme nimittäin tammi-helmikuun vaihteessa repimällä vanhoja papereita seiniltä ja lopulta saimme hommat valmiiksi eilen. Piti tässä kuitenkin käydä hiihtämässä, soittaa, lukea, katsoa telkkaria, laiskotella ja töissäkin käydä ~ ei tullut paniikkia asian kanssa.

Vanhat tapetit lähtivät muuten helposti, mutta alimman kerroksen paperi oli tiukasti kiinni seinässä ja siinä piti askaroida aika paljon kastelemalla ja raaputtamalla ennen kuin seinät olivat puhtaat. Seuraava vaihe oli rakojen ja reikien kittaaminen ja sen jälkeen se julmettu konehionta, joka toi kerralla pölyä tähän kartanoon enemmän kuin vuoden aikana muuten tulee.

Sitten alkoikin Irmelin taidonnäyte, eli uusien papereiden liimaaminen, mikä kesti pari päivää. Olimme siinä vaiheessa joskus helmikuun puolivälissä. Tässä kohtaa oli sitten tarvetta apumiehelle, sillä meidän piti saada uudet katto- ja lattialistat paikoilleen ja omat taitoni tietäen, en edes kuvitellut ryhtyväni sitä tekemään, koska se  kulmien jiiraus on tunnetusti hankalaa. Meidän hommat olivat sitten sen ajan keskeytyksessä, koska apupoika (mies) Pekka oli kiireinen muiden hommien kanssa. Siinä Pekan osuutta odotellessani laittelin ovien suojamuoveja paikoilleen kaikessa rauhassa, kun ei ollut mikään kiire.

Pekka sitten tuli maanantaina ja tiistai-iltana meillä oli uudet listat paikoillaan ja koko homma oli loppusilausta vaille valmis.

ete2.jpgete3.jpg

******

Kun listat olivat kunnossa, laitoin vielä viimeiset ovenpieli- ja nurkkamuovit paikoilleen. Se oli toki nopeaa ja helppoa ja siistiä hommaa. 

Sähkö- ja verkkopihat piti vielä piilottaa. Ei niitä tuossa eteisessä paljon ole. mutta sen verran kuitenkin, että ostin sellaista muovikoteloa, mihin ne saadaan katseilta piiloon ja myös pois keräämästä pölyä. Tarvitsemme verkkopiuhaa siksi, että kun tähän taloon saatiin uudet ikkunat, katosi langaton netti tai itse asiassa meni huonoksi. Varsinaisen tietoliikenteen lisäksi katsomme telkkaria netin kautta ja tällä hetkellä ainoa hyvä tapa tässä alueella on ottaa signaali seinästä. Ainoa pistokepaikka on tuossa eteisessä ja tietokoneet ovat tietohallintohuoneessa. Siispä piuhaa tarvitaan. Matka ei ole pitkä, mutta kun siististi ja mahdollisimman huomaamattomasti  haluaa signaalin kulkevan, tarvitaan lähes 15 metriä verkkojohtoa. Vedin sen tuosta seinäkoskettimesta kattoon ja sitten sieltä katonrajaa pitkin seinän läpi tietohallintoon. Tuota koteloputkea on reippaan kymmenen metriä, mutta se täyttää tehtävänsä ja on hyvin siisti ja melkein huomaamaton.

ete4.jpg

**********

Lopputulos on oikein hyvä. Eipä se eteinen siitä suuremmaksi tullut, mutta mukavan leppoisa ja ehkä asteen verran valoisampi, vaikka vanhakin tapetti oli ihan mukavan vaalea. Jotain erikoisempaa valaisinta haemme tällä hetkellä. Ehkä siihen ryntää Ikea apuun, mutta minä en sinne mene. Rouva kykenee....

ete1.jpg