Nyt olemme siis jo viikossa 8 eli on eteläsuomalaisten hiihtoloma. Nyt jo kuukauden ajan maassamme iloisesti vallinnut kylmä ja kirkas säätyyppi taitaa vetäytyä ja eilen olikin jo pitkästä aikaa suojakeli täällä etelässä ja melkoista litinää sitten olikin. Oli sekä sulavaa lunta että ihan vesisadetta.

Viime viikon lopulla aurinko paistoi päivisin jo ihan lämpimästi ja niinpä torstaiaamun raju, lähes 30 asteen pakkanen lämpeni iltapäiväksi hienoksi hiihtokeliksi ja kun tuulikin oli ihan leppoisaa ei edes paleltanut.

Siitä, kun aloitin tämän seurannan on jo kulunut reippaasti yli puolitoista kuukautta. Päivä on hyvää tahtia saanut lisää valoa ja uskoisin pahimmasta kaamosmasennuksesta kärsivien ihmisten jo päässeen parempaan kuntoon. Viikko sitten aurinko nousi 8.02 ja laski 17.13, kun vastaavat luvut tänään ovat 7.42 ja 17.31. Nyt on tosi pilvistä ja harmaata, mutta kuva kertoo kyllä valon määrän yltävän oikein hyvin ihan näille hetkille. 

Niinpä tässä kohtaa lopetan tämän viikottaisseurannan ja totean, että hiljaleen tässä siirrytään kevääseen. Tämä kohde näyttäytyy tästä eteenpäin valoisana eikä oikeastaan ihmeempiä eroja tule olemaan ennen kuin puihin tulee lehdet ja sitä touhua saadaan kyllä vielä odotella.

 talavi.jpg