Säiden puolesta on keväthommien käynnistyminen tuossa puutarhassa ollut varsin hidasta. Lumet ovat maaliskuun aikana hyvin hitaasti vähentyneet ja toissa yönä tuli aika reippaasti lisää, joskin tähän aikaan vuodesta päivät alkavat olla melkoisen lämpimiä, jos aurinko paistaa ja toisaalta sateet ovat entistä enemmän vettä ja silloin litisee ja lotisee.

Viikonlopun lumimyräkän päälle meille on levinnyt pohjoisesta hieman viileää ja yöllä on varmaan ollut pakkastakin jopa kymmenen asteen tienoilla. Tällä hetkellä (kello on 8.15) aurinko helottaa kirkkaasti suoraan työhuoneeseeni ( = miesluolani), mutta pakkasta on ainakin -6 astetta.

Perjantaina lukiopojat, Artturi ja Aleksanteri, olivat meillä tekemässä koulun taksvärkkipäivää. Koulun kautta varat sitten ohjautuvat MIELI ry:lle siis edistämään mielenterveystyötä.

Niinpä sitten viime viikolla kaivoin esiin sekä raivaussahan että moottorisahan ja kaatelin risuja, oksia ja vähän tukevampiakin puita. Tilasin pienen siirtolavan ja sitä pojat sitten täyttivät.

lava2.jpg

Ensin ajattelin, että eipä niitä kovin paljon tule, koska viime keväänä teimme todella suuren siivouksen tuossa puutarhassa. Vaan kylläpä sitten tuli. Omenapuun, luumupuun ja vaahteroiden isot oksat ovat niin jäykkiä, että ne vievät paljon tilaa, kun niitä kasaa päällekkäin ja vaikka poljin lavalla koko ajan niin paljon kuin ehdin, tuli siitä lopulta ihan riittoisa kasa.

lava1.jpg

Kun olimme muutaman tunnin touhunneet, oli tietysti tarpeen myös varastoida materiaalista energiaa työtä tekeville ja siihen tarkoitukseen saimme yhdeksän tunnin lasagnea. Irmeli teki sen jo torstaina puolivalmiiksi ja sitten se työnnettiin uuniin perjantaiaamuna ja lounasaikaan meillä olikin sitten hyvä energiapaukku.

Nyt tässä täytyy sitten hiljalleen alkaa odotella oikein kunnolla tuota kevättä. Tämän viikon aikana pitäisi ennusteiden mukaan lämpötilojen kohota jo päälle nollan ja sen lisäksi taivaalta on luvassa vettä eli kyllähän nämä lumet tästä aika äkkiä lähtevät ja painuvat taas suurina puroina historiaan. Johan tässä on jo neljä kuukautta vietetty ihan asiallista talvea.