Keväällä rouva toteutti pitkäaikaisen unelmansa kasvihuoneesta. Ostimme valmiin paketin, jonka tyttärenpoika sitten kokosi, kuten huhti- ja toukokuun blogikirjoituksissani kerroinkin. Sinne sitten vietiin sisälle kasvulaatikoita ja huikeasti multaa ja sitten loppujen lopuksi rouva istutti jo esikasvatettuja taimia. Pääasiassa tomaatin ja kurkun taimia, mutta meni sinne muutakin.

Kesäkuun puoliväliin mennessä nuo taimet olivat jo kasvaneet huomattavasti, mutta kyllä kasvihuoneeseen vielä pääsi helposti eivätkä kasvit sentään päälle hyökänneet. Kuivuuden ja kuumuuden takia on noita ressukoita pitänyt kastella paljon ja myös huomioitava kasvihuoneen tuuletus, mutta nyt sitten, kun ollaan päästy heinäkuun loppuun saakka, alkaa siellä olla huikea viidakko ja satoakin on tulossa. Sen jo näkee.

Tässä on kuva suoraan kasvihuoneen ovelta sisälle. Vähän sinne sisään on vaikea mennä, kuten kuvasta näkyy. Kuta kuinkin keskellä kuvaruutua näkyy yksi juhlavan kokoinen kurkku, jos vaan osaa katsoa ja on siellä muitakin, mutta tosiaankin tuon lehvästön takana.

toma3.jpg

Koko oikea puoli on tomaattiviljelmää ja siellä on jo hyvänkokoisia raakileita. Pari tomaattia on jo alkanut punertaa eikä tässä varmaan mene kauan, kun pääsemme maistamaan ensimmäisen kerran noita tuotteita. 

toma1.jpg

*******

Kunhan tässä päästään syksyyn, on syytä käydä läpi ja pohtia, mitä tuli tehdyksi oikein ja mitä väärin. Kun kasvihuone nyt jo on noin täynnä, niin joutuu miettimään, laitoimmeko sinne liikaa taimia ja ovatko ne joutuneet taistelemaan elintilasta ja kasvilaatikoiden ravinteista. Sitäkään ei oikeastaan vielä tiedä, onko sato muuten hyvää, kun tomaattteja ei vielä ole päässyt maistelemaan. Yksi kurkku on jo syöty ja se oli kyllä erinomainen.

Raportoin lisää sitten syksymmällä.