Muutimme tähän taloomme 23 vuotta sitten. Alusta alkaen meillä on ollut puhetta kasvihuoneesta, mutta toteutus on jäänyt puutteelliseksi. Viime keväänä melkein jo hankimme tuollaisen kapistuksen, mutta koronan rysähtäessä kansan keskuuteen, heräsimme kasvihuoneistoon liian myöhään ja sitten niitä ei enää saanut noista rautakaupoista.

Vaihdoimme ikkunat viime vuonna ja niistä vanhoista olisi voinut rakentaa ihan oman kasvihuoneen periaatteessa ilmaiseksi. Valitettavasti vain ilmaiseksi, sillä minä en olisi moiseen hommaan kyennyt  ja jos olisimme palkanneet jonkun taitomiehen tai -naisen, olisi hänen palkkansa äkkiä nostanut kasvihuoneen hintaa.

Tämä siis ostettiin Bauhausista ja sen lopullisesta toteutuksesta vastasi Aleksanteri. 

Viime viikollahan ehdimme tehdä pohjatyöt yhdessä ja sitten Aleksanteri pääsi varsinaiseen touhuun. Hyvin pian runko sitten nousikin pystyyn - taisi olla sunnuntaina.

haus1.jpg

Työn loppuun saattaminen oli siinä mielessä rankka homma, että kylmän kolea ilmavirtaus valtasi kotimaamme ja tuolla oli todella kurja työskennellä. Sitkeästi Aksu kuitenkin touhusi ja mökki lähestyi lopullista muotoaan hetki hetkeltä.

haus2.jpg

Seinät laitoimme paikoilleen viikonlopun aikana ja sehän ei enää ollut varsinaisesti mikään erikoisen raskas pieti, koska ne vaan ujutettiin uriin ja hieman säädettiin ja siinä ne sitten olivat. Kattohommissa Aleksanteri joutui hieman tarkempaan touhuun, mutta näppärästi sekin sitten sujui, kun idea selvisi.

haus1b.jpg

**********

Nyt tuo kauan kaivattu kasvihuone on paikoillaan ja kunhan ilmat lämpenevät, voimme kantaa istutukset sisään ja alkaa odottaa kesän ja loppusyksyn satoa. Kovasti tietenkin täytyy noita kasveja hoitaa, mutta en hetkeäkään epäile, etteikö näin kävisi.

haus3.jpg