On toukokuu, vappu ja koko ajan olemme askeleen lähempänä kesää. Kovin hidasta tämä kesän tulo nyt onkin. Ulkona on kylmä etenkin silloin, kun aurinko katoaa pilvien taakse. Olin tuossa puolenpäivän kieppeillä pyöräilemässä ja kun aurinko paistoi oikein kunnolla ja tuollainen etelälounainen tuuli hiljalleen puhalteli, ei mitenkään paleltanut, mutta nyt kun kello on jo neljä ja taivas pilvessä, niin ulkoinen lämpötilan tunne on todella kylmäinen.

Perinteiseen vappuiseen malliin teimme hillittömästi pihahommia tänään. Itse asiassa minä tein jonkin verran ja rouva sitten sen hillittömän osuuden. Pihan ja talon varastojen siivousta meillä oli.

Tänään, näin vapun kunniaksi, kaikki poliittiset puolueet ovat  pitäneet saaneet sanansa sanotuksi  pääasiassa puheenjohtajiensa johdolla, joskin on noita puhujia muiltakin tasoilta riittänyt. Kunnon poliittiseen tapaan oppositioon jääneet porukat moittivat tulevan hallituksen suunnitelmia ja taas hallitukseen menevät moittivat edellisen hallituksen touhuja. Asiat tulevat varmasti muuttumaan, mutta miten käy kokonaisuuden. Onko Orpon hallituksella edessään samankaltaisia haasteita kuin Marinin pääministerikaudelle sattui?  Toivottavasti ei, koska en usko tämän uuden kokoonpanon selviävän niistä. Marinin kausi jää historiaan ennen näkemättömän kovana aikana ja melkeinpä jaksan uskoa, että nämä koronavuodet ja Venäjän riehuminen Ukrainan tantereilla jäävät Suomen historiaan sekä kamalina aikoina että silloisen hallituksemme hyvällä kädellä johtamaksi.

Ensi viikolla suuren suuret ihmismassat kääntävät katseensa Brittein saarelle. Siellä on kaksi täysin yhdentekevää tapahtumaa ja loppujen lopuksi kohokohta sattuu samalle päivälle. Euroviisut ja kuninkaan kruunajaispippalot. Maassa, jossa pöllöpäiden aikaansaama ero EU:sta on ajanut maan talouden synkkään kurimukseen ja missä ihmiset kärsivät pahimmillaan jopa nälkää, järjestetään älyttömät rahamäärät imevät tilaisuudet, joiden arvo ei hyödytä köyhää kansaa pätkääkään.

Suomessa hypetetään jälleen kerran uskomattomalla vimmalla viisuedustajamme suorastaan varmaa voittoa. Sitäkään en usko, jos kohta ei Käärijä ihan samoille pisteille jää kuin Kojo aikoinaan (= Finland, zero points), mutta eipä tuo tule pärjäämään. Viisut pitäisi palauttaa takaisin siihen kuvioon, missä ne alunperin olivat. Silloin säilyisi mielenkiinto eikä pisteitä ja menestystä jaettaisi viikkokausia eteenpäin. Biisit saisi julkaista kilpailuviikolla ja kisan ratkaisisi ammattiraati, joka kiinnittäisi huomiota itse lauluun ja laulajaan eikä lavalla pomppiviin riikinkukkoilijoihin. Livebändi ja paikallinen sinfoniaorkesteri ja orkkaa tulisi johtamaan nykypäivän ossirunteet.