Tässä mennään kohti kevättä ja sitten kesää koko lailla hyvää vauhtia. Valon määrä lisääntyy jatkuvasti ja tänään sitten oli sopivasti kirkas aamu ja niinpä puoli seitsemältä oli jo käytännössä ihan valoisaa. Aurinko nousi meillä tänään 6.55 ja kun se viime viikon keskiviikkona nousi 7.16, niin onhan tuota mittaa tullut ihan reilusti lisää.

Kylmä yö tässä on takana. Eilenhän oli hyvänen lumimyräkkä täällä Etelä-Suomessa ja sehän oli osatekijänä siihen moottoritien hillittömään kolarisumaan Espoon Ikean kohdalla. Kolmisenkymmentä autoa siinä joutui oikein kunnon rytinään, mutta onneksi pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Lumi ei kuitenkaan ole syyllinen tuohon kolarisumaan. Kyllä vika löytyy tällä(kin) kertaa penkin ja ratin välistä. Liian suuri tilannenopeus ja turvavälien puuttuminen tuon kasan aiheuttivat. Jossain autossa on toki saattanut olla hieman kuluneet talvirenkaat, jotka eivät sitten tuossa liukkaudessa pitäneet lainkaan.

Aamuseuranta loppuu tähän, koska pimeys on nyt väistynyt ja joka päivä aamut alkavat olla entistä valoisampia. Ensi viikollahan on kevätpäiväntasaus ja siitä sitten kohti juhannusta, mutta se on sitten eri juttu.

1003aamu.jpg