Enpä ole ikinä ennen käynyt asuntomessuilla. Niitä on joskus ollut lähelläkin ja joskus on menty aika läheltä ohi, mutta eipä ole tullut edes piipahdetuksi. Lippu moisille messuille on sen verran arvokas, että ei oikeastaan pelkälle piipahdukselle viitsisi mennäkään eli jokunen tunti sinne kannattaa varata, jos tosissaan meinaa mennä tutustumaan niihin paikkoihin.

Minusta koko ajatus on aika absurdi. Mitä iloa loppujen lopuksi on mennä tuijottamaan ihmisten koteja, joissa he eivät tosin ole vielä asuneetkaan. Hieman on sellainen sosiaalihuorauksen tunne, jos tässä nyt saa noin rumaa sanaa käyttää. Uteliaisuus siinä taitaa aika monella olla mielessä, joskin varmaan rakentajat ja suunnittelijat voivat saada kummastikin uusia ideoita. Kyllähän nämä messut kaikilla aloilla tuottavat uusia, innovatiivisia ideoita ja niillä päästään taas asioissa eteenpäin. Meikäläiselle ei kuitenkaan löytynyt mitään sellaista, koska en rakenna enkä suunnittele.

Tänä vuonna nämä bakkanaalit järjestettiin Lohjalla eli matkaa meiltä on juurikin 40 kilometriä eli ihan vieressähän tuo on.

messu2.jpg

****

Juu, ihan hienoja ja siistejähän nuo talot olivat. Osa oli pieniä tai tuntui pieneltä ja kun ajattelin niitä esim. sellaiseen käyttöön, mikä meillä oli noin 25 vuotta sitten, kun kaikki kolme lasta vielä asuivat kotona, tulin siihen tulokseen, että ei olisi ollut meille sopivia edes kooltaan. Ei varmaan hinnaltaankaan, koska nuo ihan uudet ja hyvälle paikalle rakennetut pytingit ovat todennäköisesti aika tai jopa hillitttömän kalliita.

Yksi juttu, joka myös hieman pysäytti miettimään, oli tonttien koko. Lääniä ei pihatienoilla ollut mitenkään erikoisen paljon eli talot ovat melkein kiinni toisissaan. Vähemmänhän siinä sitten on pihaduunia, mutta eipä sinne sitten istutuksiakaan paljon saada.

Mukavia yksityiskohtia ja ratkaisuja näimme, joista ehkä omalla tavallaan paras oli pyöreä talo. Ylhäältä katsottuna se on kuin donitsi ja keskellä rakennusta onkin tyylikäs pieni puu ja pieni vesiaihe. Huoneet olivat kuitenkin yllättävän pienet tai ehkä se johtui siitä, että sisällä oli melkoisesti ihmisiä.

messu1.jpg

******

Meitä kiinnostivat eniten muutamat ulkoratkaisut. Olemme ajatelleet hieman siistiä tuota talomme päätyä ja ideana on ollut mm. laittaa sinne kiveys. Sitä varten on olemassa tiettyjä firmoja ja otimmekin näiden laitosten esitteitä  jonkin verran.

Roskisaitauksemme kaipaa uudistamista ja siihenkin löytyi hyvä ratkaisu. Ehkä meille tulee tällainen

messu3.jpg

*******************

Vakaa uskomukseni on, että tämä jäi ainoaksi asuntomessukokemukseksi meikäläisen elon tiellä. Jos tässä nyt on yli 60 vuotta selvinnyt ilman ja kun tämä ei erikoisemmin säväyttänyt, niin uskoisin, että tähän jäätiin. Parempi kuitenkin olla vannomatta ~ kolmena viime keväänä olen ollut aika varma, että työhommat ovat jo jääneet taakse, mutta joka syksy olen lopulta jostain syystä ilmaantunut töihin eli ei pidä sanoa koskaan, että ei koskaan.