Sanoisinko, että viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana minulle ovat monet iloiset mainostajat soittaneet ja tarjonneet ilmaista viemäriputkien kuvausta, mikä ei tietenkään sido mihinkään jälkisuoritukseen. Oli tilanne mikä hyvänsä, nuo viemäriin kurkistajat aivan saletisti selittävät, että siinä ja siinä mutkassa on sitä ja tätä tukkeumaa ja nyt kannattaisi putsata koko viemäri. Ihan vakuuttavia he osaavat olla. 

Itse asiassa päätinkin jo saatuamme ikkuna- ja oviremontin aikaiseksi, että seuraava juttu olisi viemäreiden tarkistus ja puhdistus. Tämä talohan on kuitenkin nelisenkymmentä vuotta vanha ja ainakaan meidän aikanamme mitään puhdistusta eikä kuvaustakaan ole tehty. Kyllä siinä ajassa viemäreihin tulee sitä ja tätä ja kyllä sinne jääkin monenlaista töhnää häiritsemään jätevesien kulkua.  

Kuvaus tehtiin pari viikkoa sitten ja homma hoitui nopeasti ja kyllä siellä putkistossa kaikenlaista pientä tukkeumaa oli. Röörit olivat kyllä ehjät eikä mitään sukitusta eikä muuta remonttia tarvittu, mutta putsausta se heppunen suositteli. Sovittiin, että meille tulee putsaaja ja sellainen nuori heppu sitten eilen tuli ja hoiti homman muutamassa tunnissa.

Eiköhän tässä nyt tämä viemäriasia ole kunnossa sen aikaa, mitä me tässä asumme. Kukas sen tietää? En minä ainakaan, koska en osaa ennustaa ~ en varsinkaan tulevaisuutta, mutta uskoisin, että viemärit vetävät hyvin tästä eteenpäin.

Tässä kuvaa jostain syvyyksistä (pyyhkäisin kuvasta firman nimen ja osoitteemme pois) - onneksi ei ole hajut ja sellaiset joutavuudet mukana...

viem%C3%A4r.jpg