VAROITUS: TÄSSÄ KERTOMUKSESSA ON KUVIA, JOTKA SAATTAVAT JÄRKYTTÄÄ HERKKIÄ LUKIJOITA.

Teki vaan mieleni kirjoittaa noin, ei tässä mitään niin vakavaa ole, mutta siinä on totta toinen puoli. Lähtökohtana on henkilökohtainen herkkyyteni eli siis allergia tai muu yliherkkyys.

Lähdetäänpä alusta. En nimittäin tiedä, missä ja milloin tähän tilaan joutuminen on saanut alkunsa. Hyttyset ja muut pisteliäät ovat aina kesäisin kimpussani ja erilaisia näpäytyksiä ja sitten kutisevia näppyjä tulee jatkuvalla syötöllä. Tänäkin kesänä olen kulkenut käytännössä koko ajan shortseissa ja sandaaleissa eli pinta-alaa ötiäisille on kyllä löytynyt.

Joka tapauksessa viime tiistai-iltana havaitsin vasemmassa jalkapöydässäni pienen punaisen laikun. Se kasvoi selvästi keskiviikkoaamuun mennessä ja alkoi hieman kutista, särkeä ja turvota. Niinpä suunnistin terveyskeskukseen, missä ensin sairaanhoitaja ja sitten lääkäri katsoivat sitä ja tulivat siihen tulokseen, että ei punkki, vaan joku muu - vaikkapa paarma. Itsekin olin vähän sitä mieltä, että ei ollut punkin purema, mutta koska olimme siellä Ahvenanmaalla jokin aika sitten, kannatti tietenkin varmistaa asia. Mitään lääkitystä sen kummemmin en siihen saanut, mutta lääkäri tuumasi, että jos se pahenee, niin sitten takaisin näytille.

leg1.jpg

Torstaina punoitus ja turvotus laajenivat ja siihen alkoi sattua kävellessä. Levossa se ei kuitenkaan edes tuntunut eikä oikeastaan näyttänyt kovin pahalta.

leg3.jpg

Perjantai-iltana se turposi edelleen ja alkoi kuumeta eli selkeästi oli tulehtumassa. Itse asiassa illalla se oli jopa levossa kipeä.

leg2.jpg

Niinpä sitten eilen aamulla menin lääkärille, joka tuumasi, että hups sentään. Hän tulkitsi sen tulehtuneeksi ja sain sekä tabletteina että voiteena antibioottikuurin ja jospa tämä nyt sitten alkaisi parantua. Juuri nyt, noin vuorokausi lääkkeiden saamisen jälkeen ja  kolme pilleriä nautittuna ovat kyllä selvästi helpottaneet tilannetta, vaikka koipi on selkeästi edelleen turvoksissa ja punainen. Kävely on kuitenkin selkeästi helpompaa.

Kuuri kestää viikon eli eiköhän tuossa viikon puolivälissä ala tuo homma hiljalleen helpottaa. Näin ainakin uskoisin.