Minulla on selkeä määritelmäsääntökokoelma siihen, mikä hyväksytään talviturkin heitoksi. 

1) Talviturkin heitoksi hyväksytään vain Suomessa tai vastaavalla leveysasteella sijaitsevassa maassa toteutettu teko.

2) Turkin heittoon ei saa sisältyä saunomista välittömästi ennen eikä heti tapahtuman jälkeen.

3) Turkin heittäjän on painuttava umpsukkeloksiin.

4) Talviturkin heitto tapahtuu maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana. Marraskuusta helmikuuhun ulottuvaa ajanjaksoa kutsutaan sadomasokismiksi. Mikäli yksilö menee uimaan sadomasokistisenä ajanjaksona, ei hänelle kasva talviturkkia lainkaan ja niinpä hän ei myöskään voi heittää turkkia, koska hänellä ei sitä ole. 

5) Turkinheittotilaisuudella ei ole aikarajaa. Myös sekunnin mittainen suoritus hyväksytään - kyllä se sen verran vähintään vie.

6) Suorituksen aikana ei saa olla alkoholin tai muun vastaavan piristeen vaikutuksen alaisena.

turkki.jpg

Henkilökohtainen turkista luopuminen tapahtui minulla tällä viikolla. Tapahtumapaikkana oli Penikkalampi, joka sijaitsee keskellä metsää noin kymmenen kilometrin päässä meiltä Vihtijärven tien varrella noin puolen kilometrin kävelymatkan päässä autotieltä.

Edellisestä saunomisesta oli kulunut lähes kaksi vuorokautta ja seuraavaa ei vielä ole tullutkaan ja gäppi alkaa olla kohta viisi päivää.

Sukelsin totaalisesti.

Nyt on kesäkuu - niinpä turkin poisto on tapahtunut määriteltynä aikana. Jokainen minut tunteva lienee kuullut, että vappaaehtoisesti en mene syksyllä, talvella enkä keväällä ulkovesiin uimaan. Kohtuullinen hyytävän kylmän veden lämpötilaraja on noin 20-22 astetta - hieman tuulesta riippuen. Se on sentään 15-17 astetta kylmempää kuin ruumiinlämpötilani.

Eka uintini kesti arviolta 3 sekuntia ~ sitten tuli kiire pois. Istuin sitten laiturilla hetken ja uintiaika lisääntyi sadoilla prosenteilla ollen lähellä kymmentä sekuntia.

En turruttanut aistejani minkäänlaisilla piristeillä. Tai jos niin teinkin, en ainakaan tunnusta ennen kuin syyllinen löytyy.

Siis olen virallisesti heittänyt turkkini.

peni1.jpg