Syksyn satoa on päästy jo keräilemään. Alkukesästä olin hieman skeptinen kasvihuoneen tomaattien suhteen, koska touko-kesäkuun vaihteessa oli hyvinkin kylmiä öitä ja hieman pelkäsin taimien saavan kylmää ja kuten eräs ystäväni totesi, tomaatit saattavat "säikähtää viileyttä", vaikka eivät paleltuisi. Kesäkuuhan oli hirveän kuuma ja kasvihuonetta piti huolella kastella, mutta sitten loppukesä on ollut hieman leppoisampi lämpöjen suhteen ja loppujen lopuksi tomaatteja ja kurkkuja saatiin ihan mukavasti.

Olikohan tuossa torstaina, kun otin pienen astian ja ajattelin kerätä kasvihuoneen tomaatit ja niin toki teinkin. Astia vaan oli liian pieni ja niinpä osan tomaateista tungin taskuihin. Tomaattisaalis ei ollut mitenkään heikko.

toma2.jpg

*********************

Kuten jo aiemmin täällä sanailinkin, sain todennäköisesti punkin puremasta borrelioosin, jota sitten piti lääkitä rajulla kuurilla. Amorion on vahva antibiootti ja sainkin tuohon tulehdukseen kahden viikon kuurin 500 mg:n teholla ja kuusi tablettia päivässä. Olisi luullut, että vähintäänkin maha menisi sekaisin, mutta niin ei onneksi käynyt. Kuitenkin tuolla annostuksella tuli napatuksi 84 pilleriä. Siinä on ihan muistamista, että onko ottanut lääkkeet vaiko eikö ja siksi tein tuollaisen vanhanaikaisen, manuaalisen Excelin, johon joka kerta ottaessani antibiootit laitoin rastin ruutuun. Muuten olisin kyllä voinut seota tuon lääkemäärän kanssa.

borrel%C3%A4%C3%A4ke.jpg
Lääke alkoi kyllä tehota ihan parissa päivässä kuurin alussa, mutta toki se piti syödä loppuun. Vielä tässä pitää seurailla, koska borrelioositulehduksella on taipumuksena uusiutua, mutta nyt on jo neljäs lääkkeetön päivä, eikä mitään ole näkyvissä, joten kyllä tässä voi hiljalleen optimistoitua.