nolla.jpg

Tiedättehän, kuinka mies kuulee vaimonsa esittämän asian usein ihan eri tavalla. Vaimo sanoo: "Täällä kotona pitäisi siivota".  Mies kuulee: "Minun pitää siivota täällä". Tai sitten niin, että mies sanoo: "Tuleekohan telkkarista mitään...?" Vaimo kuulee: "Kohta alkaa lätkämatsi."

Vaimoni kuuli äsken radiosta uutisen ihan väärin. YLEn uutisissa kerrottiin, että tammikuun 2. päivänä varusmiespalveluksensa aloittaneet 11 kuukauden varusmiehet pääsevät tänään pois palveluksesta. Vaimoni kuuli selkeästi, että viime viikolla korpraaliksi ylennetty Lauri pääsee pois tänään. Kuulo osaa olla valikoiva.

KORPPI.jpg

Minun vapautumispäivänäni helmikuun alussa oli hirvittävän kylmä päivä. Pääsin kaverin kyydillä Keuruulta Saarijärvelle - hän  oli matkalla Kokkolaan. Olihan se vapauttava fiilis, ei sitä voi kieltää. Pidin jonkin aikaa lomaa, mutta sitten pääsin ensin kuudeksi viikoksi töihin sijaisopettajaksi ja sittemmin taisin olla kaupassa ja sijaistin kanttoria. Aloitin opiskelut yliopistossa syyskuun alussa eli reilu puoli vuotta siinä meni armeijan ja opiskelun aloituksen välissä.

Lauri on rekkamies ja uskoakseni löytää töitä aika pian. Hän on todennäköisesti menossa töihin niin pian kuin mahdollista. En ihmettelisi, vaikka menisi huomenna. Joka tapauksessa tämä osuus elämästä on suoritettu ja nyt on sitten mentävä eteenpäin. Näinhän näissä asioissa tapahtuu.