Tapahtui niinä päivinä, kun Sauli Niinistö oli Tasavallan Presidentti, että pääministeri Marinilta kävi käsky, että kaikki kansa piti eristämän ja koronalta suojautuman..... Näinhän tuo kulunutkin vuosi on sujunut, mutta on sinne toki muutakin mahtinut.

Tammikuu

Olin edelleen töissä, missä piti entistä tarkemmin varoa koronan tarttumista. Maskit otettiin käyttöön. Kotona siistimme tuulikaapin, heti kun uudet ovet oli laitettu. Hiihtämään pääsin puolen kuun maissa. Kun tuulikaappi tuli valmiiksi, aloimme repiä tapetteja eteisestä ja sitä sitten hiljalleen remontoitiin käytännössä koko tammikuu ja pitkälle helmikuuhun. Essin tyttären kymppivuotisjuhlaa vietettiin. Kreikan tunnit siirtyivät virtuaaliseen maailmaan eli Meet-kokouksiksi, mikä oli ihan ookoo. Vältyinpä ajamasta Hyvinkäälle. Lunta ja pakkasta oli loppukuussa jo paljon.

Helmikuu

Vietimme 40-vuotishääpäivää Tuusulanjärvellä Krapissa. Pakkasta ja kirkasta ja ravintolassa tosi hyvä ruoka. Lunta tuli paljon ja yhdessä Essin poikien kanssa lapioimme katolta pudonneet kasat hieman kauemmaksi seinästä. Hiihtoloma sujui surkeasti, koska lumet alkoivat sulaa vauhdilla ilmojen lämmetessä tosi nopeasti. Oberstdorfin hiihdon MM-kisoja vahtasin tarkkaan. Yleisön puuttuminen oli outoa, mutta muuten kisat menivät nopsaan ja melko huonosti (paitsi norjalaisilta). Hiihtohommani loppuivat latujen huonokuntoisuuden takia.

Maaliskuu

Retkeiltiin vähän luonnossa, kyttäiltiin lintuja. Olin sattuneesta syystä koko kuukauden työvapaalla ja itse asiassa huhtikuun puoliväliin saakka. Luettiin ja katsottiin telkkaria. Meillä kävi viemärin kurkistaja. Hieman soittelin kotona, mutta sekin jäi aika vähiin. Käytiin Lahdessa ihan kuun alussa, Helsingissä myös Irmelin siskon ja Kertun luona. Sukumme nuorin syntyi ihan kuun lopussa. Pihasta kaadettiin muutama iso puu.

Huhtikuu

Rouva oli operaatiossa, joka lopulta sujui hyvin. Pääsiäisenä Essin lapset etsivät munia pihasuunnistaen. Ensimmäinen koronapiikkikin saatiin. Ostin raivaussahan ja katkaisin paljon pensaita ja risuja - hyvä vehje. Palasin työmaalle kuun puolivälissä. Ostimme koottavan kasvihuoneen, jonka lopulta Essin nuorin poika kasasi. Hiljalleen päästiin pihahommiin ja pilkoimme kaadetut puut. Kantapääni kipeytyi ja kävelylenkitkin alkoivat olla liian kovia. Kuntavaalit siirrettiin kesään.

Toukokuu

Ostettiin robotti-imuri ~ Hulda. Pääsin pyöräilemään heti kuun alusta. Paljon käytiin Kertun luona vauvaa ihailemassa. Irmelin sisko kuoli kuun lopussa ja aika paljon pyörimme sairaalassa häntä katsomassa sairaalassa. Koulujutut hiljenivät hiljalleen ja jälleen kerran luovutin avaimet ja niin siinä kävi, että avainten luovutus oli viimeinen Haimoon työ, mitä tein. Syksyllä sitten alkoi muut hommat.

Kesäkuu

Pyöräilin kovasti, kelit lämpenivät ja lopulta pääsin uimaankin. Kasvihuone saatiin valmiiksi ja kuntoon. Vietimme juhannusta edeltävän viikon Ahvenanmaalla - hieno loma. Seurasimme Suomen futisukkojen touhuja EM-kisoissa. Valtuustovaalit olivat ja menivät. Irmelin sisko siunattiin ja Kertun ja Miksan vauva kastettiin. Ei toki samana päivänä. Juhannus vietettiin rauhassa kotona ja kävimme rantakokollakin.

Heinäkuu

 Pääsin pyöräilytavoitteen puoliväliin ~ viisisataa kilsaa. Kävimme katsomassa Pauli Hanhiniemen keikkaa Tampereen lähellä Laukon kartanossa. Pyörähdettiin asuntomessuilla Lohjalla ja Mathildedalissa ihailemassa ruukkikylää. Kivijärvellä oltiin kaksi yötä Woodstockin merkeissä ja  ihan loppukuusta vielä Kotkassa. Kuuma heinäkuu ja lämpimät uimavedet.

Elokuu

Pampula vietiin romuttamolle. Uinnit loppuivat, kun kelit ja järvet viilenivät. Kamarikuoro kokoontui yhteen lopultakin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Olympiakisojakin tuli vähän vahdatuksi, mutta koska hyvin paljon lähetyksistä oli yöllä tai varhain aamulla, en kovin innokkaasti niitä seuraillut. 1000 pyöräilykilsaa tuli täyteen ja jatkoin lenkkeilyä vanhaan malliin. En mennyt kouluun varsinaisesti töihin - pienen sijaisuuden tein.

Syyskuu

Kävimme Mäntässä Banksyn näyttelyssä ja sitten vietimme kaksi yötä Tampereella. Sitten kävi taas niin, että palasin koulutyöhön resurssiopettajaksi vanhaan kouluuni. Käytiin Jaalassa kavereiden luona ja loppukuusta Helsingin kaupunginteatterissa katsomassa "Niin kuin taivaassa"-musikaalin. Vuokrasin auton vuodeksi eli pienen Toyotan. Kreikan tunnit jatkuivat Hyvinkäällä. 

Lokakuu

Ostin 12-kielisen kitaran. Perustimme koululle tyhy-bändin. Sain 1000 uudestaan täyteen pyöräillen - muutin vaan mittarin mailimittariksi. 1000 mailia on 1609 kilsaa eli hyvin meni. Kävimme katsomassa Kati Outisen monologin muistisairaan elämästä Vihitjärven Nummituvalla. Kävin katsomassa uusimman James Bondin. Ostin dronen.

Marraskuu

Kamarikuoro esitti Jorma-johtajamme ja brittiläisen John Rutterin musiikkia. Kävin kuuntelemassa entisen oppilaani ohjaamaa ja juontamaa Lohjan kaupunginorkesterin konserttia. Harjoittelin hillittömästi pianosäestyksiä Hiiden Laulun joulukonserttia varten. Keikka oli hieman ennen adventtia ja toinen sitten viikkoa myöhemmin. Ostimme moottorisängyt. Kävin punttisalilla ja ostin uudet karvapohjaiset sukset. Isänpäivälahjaksi lapset ostivat ensilumen kausikortin.

Joulukuu

Sairastuin flunssaan - en koronaan. Viikon olin silti pois töistä. Kävimme Club for fiven keikalla Tapiolassa. Pääsin lopulta hiihtämäänkin. Joulua vietettiin kotona ja tavattiin kaikki läheiset. 

Kaikkina kuukausina luin paljon.