Kuulimme jostain mediavehkeestä tai sitten luimme, että muuttolintuja on alkanut hiljalleen pyrkiä tänne pohjan perukoihin. Onhan se liian aikaista, mutta lämpimät rintamat ovat toki houkutelleet monia tipusia lähtemään liikkeelle. Yleensä tähän aikaan aapuvat ovat sellaisia varovaisia vesilintuja, jotka ovat valmiina ottamaan takapakkia sen verran etelämpään, että ei tarvitsisi jäätyä kuoliaaksi. 

Kävimme kuitenkin ihan vaan kauniin auringonpaisteen takia ajelemassa noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla lintutornilla, Vanjärvellä, ihmettelemässä mahdollisia muuttolintuja. Järvi on paksussa jäässä ja ainoastaan pieni joki virtaa avoimena, joten ei siellä linnuille mitään syötävää vielä liiemmin ollut. No, eipä siellä lintujakaan ollut, koska mainittavin bongaussaallimme oli jäällä tepastellut varis.

van2.jpg

Melkoisen kylmä kaakkoistuuli haittasi hieman meitä, mutta kun käänsi selkänsä sille, sai kunnolla tuntea kevätauringon lämmitäävän vaikutuksen. Tämä vallankin siksi, että minulla oli pipoa lukuun ottamatta vallan kokonaan mustat vaatteet ja alla sitten ihan kunnon villaiset tamineet.

sakke.jpg

Sääennusteet povailevat nyt tänne meidän leveyksille jonkinlaista pakkasjaksoa, joskaan ei läheskään niin reipasta kuin tässä tammikuun puolivälistä viime viikkoon saakka on ollut. Yölämpötiloja veikataan kuitenkin kymmenen ja kahdenkymmenen pakkasasteen väliin eli vielä tässä on talvea jäljellä ja  jopa hiihtäminen voisi onnistua.

van1.jpg