Olen nyt koulun alusta alkaen ollut lähes joka päivä töissä. Jäi tuosta jokunen välistä, mutta eipä ole tarvinnut löysäillä. Nyt olen ollut kolme päivää vanhassa koulussani, joka on tosin kokonaan uudistunut, koska sillä on uusi rakennus, jossa en koskaan ehtinyt olla työssä.

koulu1.jpg

Koulu on yhteinen yläkoulun ja alakoulun rakennus, joskin talossa on alakoulusta luokat 4:stä 6:een. 1-3-luokat ovat parinsadan metrin päässä vanhassa koulussani eli Pappilanpellolla. Tämä uusi on nimeltään Vihko. 

Tässä rakennuksessa on neljä kerrosta. Ihan alhaalla on nuorisotilat ja kirjasto, sitten kaksi yläkoulun kerrosta ja ylimpänä alakoulun tilat. Uudisrakennus on kiinteästi rakennettu vanhaan yläkoulun siipeen, missä sijaitsevat taito- ja taideaineet musiikkia lukuun ottamatta. On siellä joitakin pienluokkia.

Koulun piha on ihan hyvänkokoinen, siinä on leikkitelineitä ja istumapaikkoja, mutta kunnolliseen pelaamiseen siinä ei oikein ole paikkaa. Niin tasaista ei ole, että futsimatsin saisi aikaiseksi.

Yläkerran tilat ovat ihan mukavat ajatellen uusinta opetussuunnitelmaa. Ilmiöpohjaisia monimuotohommia voi ihan näppärästi tehdä. Luokkahuoneet on sijoitettu tilan ulkoreunoille ja keskellä on avoimet oppimistilat. Luokissa on tietenkin ikkunat, joista vielä ainakin tähän aikaan vuodesta tulee runsaasti valoa sisään ja keskitilaan päin näkyvät seinät ovat myös lähes kaikissa luokissa pelkkää ikkunaa. Luokat ovat aika pieniä, mutta juuri nuo valaistusmeiningit saavat ne vaikuttamaan ainakin minun mielestä avarammilta kuin neliömäärät näyttävät.

koulu3.jpg 

*************

Keskitilassa voi toki opiskella, koska siellä on pöytiä, tuoleja ja eritasoja ja pehmoistuimia, mutta toinen juttu on sitten se, miten rauhallista tai rauhatonta siinä on.

Olen tämän viikon ajan tehnyt resurssiopen hommaa eli heilunut apumiehenä. Olen pitänyt oppituokioita pienille ryhmille juuri tuossa avoimessa keskitilassa ja jonkinlaista häiriötä siinä aina tuntuu syntyvän, vaikka mitään ihmetysmeteliä ei olekaan ollut. Jokainen liike vaan saa oppilailta huomioita ja he eivät ihan aina jaksa keskittyä ihan asiaan.

koulu2.jpg

******

Ensi viikolla saattavat uudet tuulet puhallella, mutta koska en vielä ole varma oikeastaan mistään, jätän turhat spekuleeraamiset ja kerron sitten, jos jotain kerrottavaa on.