Kuten jo tuossa useampi viikko sitten kerroin, meillä tapetoitiin eteinen. Paperit ovat jo olleet seinällä hyvän tovin, mutta viimeistely on vielä kesken. Se tavallaan johtuu siitä, että katto- ja lattialistatkin uusitaan ja siihen puuhaan en itse ala, kun ei ole sopivia värmeitä ja mikä tärkeintä - osaaminen on aika vaiheessa. Listojahan voisi toki läiskiä paikoilleen miten sattuu, mutta oikeasti niihin kulmiin pitää tehdä ne jiirit ja hyvät sellaiset ovat haastavia. Siksipä olemme palkanneet oikein tekijän siihen, mutta hän ei ole muilta hommiltaan ehtinyt.

Olen kiinnittänyt yhden peilin ja yhden hyllyn paikoilleen, mutta esimerkiksi taulut odottavat vielä seinille ripustamista, mutta ne laitetaan kyllä vasta sitten, kun listat ovat paikoillaan.

Sitten sellainen työ minulla on, että liimailen ovenpieliin se karmin ja tapetin reunaan muovisuojuksen a) suojelemaan tapettia, ettei se rikkoonnu ja b) ihan esteettisistä syistä.

Ne sellaiset muovireunukset meillä on ollut tässä talossa ihan siitä alkaen, kun tänne muutettiin. Niihin ei kiinnitä oikeastaan mitään huomiota, mutta heti kiinniittää, jos niitä ei ole. Tässä seuraavassa kuvassa näkee, miten selkeä ero on, kun reunus on paikallaan ja pois. Kamanassahan tuo on jo paikoillaan, mutta pystypuolella ei vielä ole (tai siis tätä kirjoittaessani on jo,mutta kuvan ottamisen hetkellä ei ollut).

liim2.jpg

Olen ottanut tapetoinnin takia nuo muovit pois ainakin kaksi kertaa, mutta kun ne ottaa siististi, niitä voi käyttää uudestaan. Helpottaa ja nopeuttaa loppuhommaa muuten aikalailla, koska tuon muovin leikkaaminen on hieman vaivalloista. Suojukset on mitattu joskus aika tarkoin ja siksi ne on hyvä laittaa samoihin paikkoihin, mistä ne otettiin irti. Olen silloin joskus merkannut ne tussilla ja niinpä löysin sieltä tällaisenkin. Tuo on siis laitettu paikoilleen silloin, kun Kerttu vielä asui täällä, mutta siitäpä onkin aikaa melko lailla. Hän pääsi ylioppilaaksi vuonna 2007 ja tapetit ja nämä suojukset on laitettu ennen sitä eli ainakin 14 vuotta on siitä, kun kirjoitin tuon paikkamerkinnän. Hyvä minulle, koska muistan kyllä, mikä oli Kertun huone ja näin saatoin laittaa muovin samaan kohtaan, mistä sen irrotin.

liim1.jpg  

Vanha keino on parempi kuin suuri pussi uusia. En edes kuvitellut ostavani mitään uutta ihmeliimaa, vaan ihan rehellisesti EriKeeperillä liimasin nuo muovit kiinni. Hyvin pysyy eikä ole mitenkään sotkuista puuhaakaan.

Eteisessä on seitsemän ovea eli vielä tässä puuhaa riittää, koska olen saanut laitetuksi kolmen oven suojaukset paikoilleen. Eipä tässä mikään kiire ole ja näin perjantaina pitää sitten vielä keskittyä Puhelinlangat laulaa - ohjelmaan ja näin hiihdon MM-kisojen kunniaksi myös yhdistetyn hiihtoon, missä Ilkka Herolalla on ihan hyvät mahdollisuudet sijoittua kymmenen parhaan sakkiin.

liim3.jpg