Olemme asuneet tässä talossa yli 20 vuotta. Olen ottanut täällä satoja, ellen tuhansia, valokuvia eri paikoista ja ehkä niitä joskus tulee katsotuksi tai sitten ei. En ole sentään tehnyt Ifolor-kirjaa kartanomme eri nurkista, mutta ehkä pitäisi. Suosittelen kokeilemaan kuvaamista eri nurkista ja paikoista ja etenkin sellaisista, joissa ei niin paljon tule katsotuksi ympärilleen. Aion vielä jossain vaiheessa kuvata ihan sillä minun oikealla kamerallani ~ siis ei kännykällä ~ sellaisista kuvakulmista ja paikoista, joihin ei tule usein mennyksi. Kuten nurkkaan tai pöydän alle.

Eilen illalla kiertelin tässä talossa ja istuin tai seisoin eri paikoissa ja otin kuvan ajatuksenani vangita sellaisia näkymiä, joihin ei yleensä tule kiinnitetyksi huomiota. Sitten menin siihen kohtaan, mihin oli kännylkän suunnanut ja nappasin uuden siitä kohtaa, missä hetkeä aiemmin olin ollut. Tavallaan siis otin kuvan janan AB molemmista päätepisteistä kohti janan toista päätä.

Talomme ei ole erikoisen iso, joten ei täällä ole mahdollista saada kovin erikoisia kuvakulmia ja osa näistä on ihan tavallisia näkymiä täällä, mutta harvoin kuvattuja.

*********************

Ensimmäinen kuvapari. Ylempi on eteisestä suoraan takkahuoneeseen. Eteiskäytävä on kapeahko ja siksi siinä ovet vievät paljon tilaa. Takkahuone toimii eräänlaisena kodinhoitohuoneena, joten siellä on aina lievä sekasorto päällä, kun sitä vastoin takkiksesta eteiseen tulo on jossain määrin rauhoittava.

r.jpgb.jpg

**************

Tässä parissa ylempi kuva on otettu kylppäri-/saunaosastolta kohti takkahuonetta. Tuo sohva on tavallaan turha, koska sitä ei käytetä muulloin kuin saunailtoina kylmään aikaan. Istumme siinä jäähyllä ja kuuntelemme radiota. Lämpimään aikaan vilvoittelemme ulkona minne pääsee sohvan vasemmalta puolelta - verhon takana on ovi Ulkohuoneeseen, mistä sitten pääsee puutarhaan. Kylppäri on kylppäri - ei siinä mitään ihmeellistä ole.

d.jpgc.jpg

***********

Tämä kuvapari on ruokasalin ja keittiön välinen tila. Keittiössä ollaan paljon, mutta ruokasalia käytetään ensinnäkin koko suvun yhteisissä tilaisuuksissa, Irmeli lukee ranskaa ja avaa Teamsit ja muut nettikeskustelut siinä ja sitten näin keväällä hän täyttää tuon salin pöydän idätyksillä, joista taidan jonkinlaisen jutun väsätä tänne blogiin, kun ruokasali alkaa vihertää. Keittiö on keittiö - ei siinä sen ihmeempää.

i.jpgh.jpg

*************

Ylempi kuva on näkymä, mitä harvoin tulee katselluksi. Se on nimittäin otettu vessassa pöntöllä istuen. Kerran, kun olin yksin kotona ja istahdin siihen ja käänsin katseeni kirjastoon päin tajusin, että se on oikeastaan hieno näkymä. Ehkä se johtui siitä, että vessan ovi on aina kiinni, kun siellä on, ellei sitten todellakaan järjestä itselleen tuollaista valokuvauksellista hetkeä. Kirjastosta vessaan päin otettu kuva ei kyllä ole mikään erikoisen kaunis näky.

a.jpgg.jpg

***********

Tässä tämä ylempi on minun henkilökohtainen näkymäni telkkarituolilta kohti ruokasalia. Alempi taas tietty päinvastoin. Ei mitään ihmeellistä ja hyvin tuttu näkymä molemmin puolin.

k.jpgj.jpg

********

Tämä on oikeastaan hauskaa tällainen pysähdys omaan interiööriin. Ei tuota normaalioloissa ymmärrä pysähtyä ja katsella, kun aina on muka sellainen kiirus tai oikeastaan, kun se elämä on niin vakiintunutta tämän jokapäiväisen hössötyksen sisällä.