Kevät. Olette kai huomanneet, että sellainen on nyt. Kalenterista sen näkee - on toukokuu. 

Kesälomaa pitäisi suunnitella tai itse asiassa kesää, koska minulla ei ole lomaa. Työsuhteeni päättyy 5.6. ja sitten minä kai olen eläkeläinen päätoimisesti ~ kyllä se niin on.

Rouvan loma on todennäköisesti selvä, joten siltä pohjalta alamme suunnitella kesän kuvioita. Oikeastaan ainoa lähes varma homma on Keski-Suomessa, kotikunnassani, pidettävä muutaman hepun ja mahdollisesti rouvien yhteinen kuvio, joka on saanut vaatimattomasti nimekseen Woodstock. Me heput nimittäin soitamme parin päivän ajan kiivaasti vanhoja biisejä ja nautimme sekä osaamisesta että osaamattomuudesta. Lisäksi syömme ja saunomme.

Itse asiassa on minulla yksi varma juttu jo päätetty. Olen varannut samaiselta paikkakunnalta pienen mökin kolmeksi yöksi kesäkuun puolivälin tienoille ja sillä reissulla käyn tapaamassa vähän sukua ja vähän tuttuja ja muistelemassa vanhoja ja kuvaamassa videolle jotain.

Siinä kesäkuun puolivälissä on kunnallisvaalit, jotka tavallaan ovat jännittävät. Uskoisin, että oppositiossa olevat Kokoomus ja Perussuomalaiset tulevat saamaan yhteensä hieman päälle 40% kaikista äänistä ja saavat myös kuta kuinkin yhtä paljon, joskin uskoisin, että persut voittavat. Demarit liikkuvat 15-17%:n tietämillä, Vihreät 10-15%:n, Vasemmistoliitto 7-9%:n, Keskusta ottaa ankarasti turpiinsa ja jää alle 10%:n ja sitten RKP ja KD ja pikkupuolueet ja irralliset tekijät napsivat loput äänet. Näihin kuvitelmiin ajaudun siksi, että uskoisin PS:n houkuttelevan eniten kepulaisia. Kokoomuksesta lähtee varmaan hiukan kohti persuja, mutta Vihreät ja vasemmistopuolueet eivät menetä kannatustaan Halla-ahon jengiin. Kuilu mielipiteiden välissä on mielestäni liian suuri.

En kovin paljon pidä jalkapallosta, mutta aion ilman muuta seurata futiksen EM-kisoista Suomen pelit. jotka ovat 12.,16. ja 21. kesäkuuta. Juuri luin netistä, että Teemu Pukilla on nilkkavamma ja jos hän ei pysty pelaamaan, ovat Huuhkajien mahdollisuudet tosi hyviin peleihin aika pienet, joskaan ei yksi pääskynen kesää tee, mutta Pukin tapauksessa tekee. Niinpä saamme sen nähdä.

No niin, kohti kesää. Onhan kevät, +6 astetta lämmintä, kova viima ja vihmova sade - jee!