Kävimme viikolla Naantalissa. Rouvalla oli yksi työhön liittyvä juttu ja minulla oli joutilasta aikaa, joten kummallakin meistä oli hyvä syy lähteä matkaan. Meiltä ajaa Naantaliin reilussa 1½ tunnissa ja kun sattui hyvä ajokeli ja vähän liikennettä, niin mikäpä siinä.

Kun rouvalla oli näitä kokousjuttuja siellä kuuluisassa Naantalin Spassa, minä lähdin kävellen rantoja pitkin, kohti vanhaa kaupunkia. Rantareitti oli varsin kaunis ja sitä seuraten olisi ensimmäisenä kohteena ollut reilun kilometrin kävelyn jälkeen Muumimaailma. Siellä ei tietenkään näin loppusyksystä ole mikään auki ja muumithan nukkuvat tai valmistautuvat talviunille, joten jätin sen sillan yli kävelyn väliin.

Ensimmäinen kohde olikin sitten Naantalin vanha kivikirkko. Kirkko on todennäköisesti rakennettu ja otettu käyttöön ihan 1400-luvun lopulla, jolloin se kuului paikallisen birgittalaisluostariin. Kirkko on hieno holvikirkko ja siellähän järjestetään esim. Naantalin kesäkuisten musiikkijuhlien aikana paljon hienoja konsertteja.

naa3.jpg

Kirkosta kävelin sitten vanhan kaupungin puolelle. Siinä alueella on vanhoja, kauniita puutaloja, joissa kaiketi asutaankin tai ainakin niissä on paljon erilaisia kauppoja ja ravintoloita ja ilmeisesti myös majoitustiloja. Olen kerran eläessäni käynyt siellä veneretkellä ystävien kanssa keskellä kesää, jolloin siellä oli varmaan tuhansia ihmisiä ~ vähintäänkin hyvin paljon. Nyt oli muutama koiran ulkoiluttaja ja minun ikäluokkaa olevia kävelijöitä. Ihan rauhassa sai katsella.

naa2.jpg

 

Ihan siinä vanhan kaupungin ulkopuolella tai varmaakin sen alueella on korkeahkot kalliot, joiden huippua kutsutaan Kuparivuoreksi. Kapusin sinne ja olihan sieltä komeat näköalat sekä kaupungille että täysin tyynelle merelle.

naa1.jpg

Eihän siellä tähän aikaan ole oikeastaan mitään turistitarjontaa ja kun mikään paikka kirkkoa lukuun ottamatta ei näyttänyt olleen auki paitsi yksi käsityöpuoti, niin äkkiähän tuo paikka tuli katsotuksi. Mukava oli kuitenkin tutustua hieman tähänkin kaupunkiin.