Näillä pohjoisilla vyöhykkeillä on jo kauan aikaa tiedetty, että lumesta ja jäästä voi tehdä talvisia käyttöasioita, joista kai upein juttu on Kemin jäälinna. Olemme sielläkin ehtineet kerran eläissämme käydä. Lumi- ja jääveistoksia on tehty ihan maan- ja maailmanmestaruuksien edestä ja nehän ovat parhaimmillaan aivan huippu-upeita.

Ihan pienimuotoisesti lumesta ja jäästä on kotioloissa tehty lumilinnoja, - käytäviä, -lyhtyjä, -ukkoja ja vaikka mitä. Kaikenlaisia rakennelmia on tehty ja nähty ja niitä on sitten kuvailtu ja ihasteltu vielä kauan senkin jälkeen, kun kevätaurinko on ne sulattanut pieniksi möykyiksi.

Muutama vuosi sitten teimme koulussa kuvistunnilla jäätiiliä, joita värjäsimme sormiväreillä. Niistä tuli tosi hyvännäköisiä, ja jonkinlaiset jäälyhdyt niistä rakennettiin, mutta kun ne laitettiin koulun pihaan, niin arvaahan sen, että aika äkkiä joku keksi hajottaa ne. Onneksi saimme kuitenkin kuvia niistä.

Nyt paikallinen some peräänkuulutti samanlaisia maitopurkkitiiliä ja kehotti sitten porukoita viemään ne kirjaston eteen ja pykäämään jonkinlaisen muurin tai siis taideteoksen. Rouva jäädytteli muutaman purkin ja osaltaan siis oli tekemässä tätä taideteosta. Valitettavan vähän siihen lopulta tuli, mutta kaunis tällaisenakin.

linna1.jpglinna3.jpg