Näyttää pieneltä, mutta ei ihan ole sitä. Taustaksi kerron, että minulla on keskimääräistä enemmän ns. rasvaluomia, joita tulee kuten sieniä sateella. Ne eivät tietenkään ole mitään kauneusihanteita, mutta kuten ihotautilääkäri sanoi, niitä tulee joillekin ihmisille ja joillekin ei, eikä kukaan tiedä miksi. Äidilläni oli paljon eli varmaan jotain perimää. Veljelläni ei käsittääkseni ole lainkaan.

Näitä on ollut selässäni ja jonkin verran olkapäissä ja hartioissa jo tosi kauan. Pääasiallisesti ne ovat ihan vaarattomia, mutta kyllä niitä poistetaan esim. hankaukselle alttiista paikoista.

************

naama3.jpg

Parin viime vuoden aikana noita rasvaluomia on kasvanut kasvoihini ja kurjinta koko hommassa, ihan silmäluomieni ja silmieni ympärille. Tuossa kuvassa ei näy hirveän hyvin, mutta joka tapauksessa vasemman silmäni alla, iän mukanaan tuomien kurttujen välissä oli kaksi vierekkäistä pientä luomea. Leevi ja Leavings lauloi jossain biisissä, että arpi oli naamassa komistus, ja vähän samalla tavalla ajattelin noista omista jutuistani - jos ei nyt niin komistus, niin eivätpä ne mitään vanhan ukon naamassa haitanneet.  Vaan kylläpä ne alkoivat haitata. Silmän alaluomien ja silmän rajalla olleet pienet mollukat kutittivat ja myös sattuivat alas katsoessa näkökenttään. Kutiavia kohtia tuli hangatuksi, eikä se taas ole silmille hyviksi. Toinen haitta syntyi siitä pariluomesta siellä silmän alla. Minullahan on uniapnea ja yölaitteessani käytän kasvojen täysmaskia. Sain joulun alla uuden maskin ja se alkoi haitata noita luomia, jolloin päätin mennä lääkäriin ja otattaa ne pois.

naama1.jpg

Oma ongelmansa on sitten se, että moinen luomien poisto ei onnistu terveyskeskuksessa. Yleislääkäri ei poista niitä kasvoista, ei ainakaan silmien läheltä. Niinpä oli etsittävä ihotautilääkäri yksityiseltä puolelta. Ongelma on siinä, että likikään kaikki ihotautilääkärit eivät leikkele silmien vierestä. Loppujen lopuksi löysin tällaisen tohtorin.

Tämä ihotautilääkäri oli varsin ripeä ja reipas otteissaan ja sai aikaan melkoisen paljon kymmenessä minuutissa. Hän rapsutti ja kauhoi nuo luomet pois ja jälki oli sitten tämän näköistä. Itse asiassa se vielä paheni tästä, kun nuo haavat turposivat hieman ja jouduin pari päivää tihrustamaan. Viikossa jäljet paranivat kuta kuinkin hyvin ja edellä kuvaamani haitat ovat ainakin jonkin aikaa pois häiritsemästä. Rasvaluomien huonona puolena on se, että ne voivat kasvaa takaisin.

naama2.jpg

Kaikkea sitä tähän eloon mahtuu.