Kesä on nyt päässyt niin pitkälle, että syksy alkaa hiljalleen kolkutella. Ensi viikolla koulujen ovet aukeavat taas, ihmisten kesälomat alkavat pääosin olla vietetyt ja suurin osa kesän festareista ja tapahtumista on nyt painettu unholaan. Sadonkorjuu on pian edessä. Peltojen viljat, juurekset, vihannekset, marjat niin puutarhoissa kuin metsissä odottavat poimijoitaan. Erilaiset pienet museot pitävät vielä vähän aikaa oviaan auki, mutta pian nekin sulkevat ovensa ja alkavat hiljalleen valmistautua uuteen kesään, kunhan tuossa taas syksy, talvi ja kevät vietetään.

Meidän kesämme tavallaan epäonnistui, koska aiotuista lomareissuista ja vastaavista vain Ahvenanmaan matka onnistui. Ei tässä nyt paljon muuta suunniteltukaan, mutta juuri pahimmoilleen sattuneiden sairastelujen takia jäi sitten muutama suunnitelma toteuttamatta. Vastineeksi kyllä sitten teimme jokusen yllätysretken mm. Raaseporiin. On tässä nyt toki kesää jäljellä ja eihän minulla ole mitään työtä, niin voinhan minä vielä vaikka ajella Keski-Suomeen. Rouva aloitti syksyn työt  jälleen kerran. Itse asiassa viimeisen kerran, koska ensi kesän kesäloman jälkeen hänen osuutensa on sitten eläkepaketissa ja sillä selvä.

Elokuuhun on kyllä merkattu muutama ihan varattu juttu - lähinnä konsertteja, mutta niistä sitten enemmän. Minua kiinnostavat tietenkin yleisurheilun MM-kisat ja niihinkin palailen vielä lähempänä. Naisten jalkapalloilun MM-karkeloita en ole seurannut yhtään - minähän en ole jalkapallon ystävä.

Pyöräily on sujunut ihan mukavasti. Pieni flunssailu verotti ajointoa kesäkuun alussa, mutta se meni nätisti ohi. Tavoitteeni koko kaudelle on 1000 kilometriä, joka näillä näkymin täyttyy tulevana viikonloppuna tai ensi viikon alussa. Enhän minä ajamista siihen lopeta, vaan ajelen niin kauan kuin kelien puolesta on edes kohtuullista.

Kaksi lastenlasta on noussut jo täysi-ikäisyyden portaille. Vanhinhan on armeijassa, minne hän meni tammikuun alussa ja pääsee pois joulukuussa eli 100 aamun raja häämöttää - TJ-luku on tarkkaan ottaen 134. Arska täytti viime viikolla 18 ja häntä juhlimme viikonloppuna. Nuorin lastenlapsistamme aloitti eilen päiväkotitaipaleensa. Näin erilaiset ne elämäntilanteet voivat itse kullakin olla.

Tällaiset kuviot siis tällä hetkellä.