Näin kevään lähetessä täältä löytyy koko ajan kaikkea tekemistä. Mitä vähemmäksi lumi käy ja niiden hommien loppuessa, alkaa tuolta puutarhan puolelta löytyä kevätsiivoukselle runsaasti aiheita.

Me teemme tietenkin suurimman osan hommista itse, kun kerran vielä hyvin kykenemme, mutta on mukavaa, että meillä on myös vapaaehtoisia lapsenlapsia, jotka mielellään tulevat meille ahertamaan joko limsa/keksi - palkalla tai sitten jopa pienellä taskurahalla.

Jos työ on raskasta ja kestää enemmän kuin vaikkapa vartin, olen kyllä auliisti antanut pojille hieman pennosia (no siis eurosia ja senttejä), koska työtä tekemällä he oppivat sen, että ilmaiseksi ei yleensä tässä maailmassa mitään saa ja jos toiselle tekee jonkun homman, on siitä kyllä oikeutettu saamaan vähän korvausta. 

Aksulla on nyt päällä projekti, jonka hän toivoo saavansa kuntoon siiheksi, kun pääsee ripille joskus ensi vuonna. Hän haluaa rakentaa itselleen hyvän peli-/työskentelykoneen ja sehän ei ihan ilmaista ole (nimim. kokemusta on). Aksu on jo ollut apumiehenä koneen rakentamisessa ja itse asiassa se ei erikoisen mahdottoman vaikeaa olekaan- siihen on olemassa hyvät oppaat ja netti neuvoo. Hän on säästellyt kuukausirahaansa ja toivoo myös saavansa lahjat, niin kuin synttärit ja joulujutut jne., rahana.

Meillä on ollut jonkin verran sellaisia lumihommia, että olen hyvin voinut pyytää poika lapioimaan ja näin he ovat saaneet hieman ansiota siitä. Silloin joulun maissa meille tuli ovet ja ikkunat siirtolavoilla ja minä sitten siirsin ne odottamaan pienempään formaattiin (lue: poltettavaan kokoon) muuttamista. Itse en ollut vielä ehtinyt/viitsinyt aloittaa hommaa ja niinpä Aksu sai kunnian.

duuni.jpg

******

Kevään mittaan Aksulle tulee runsaasti lisähommaa, kun lumet sulaa. Syksyltä jäi maahan haravointijätettä, risuja ja sellaista. Joitakin pensaita täytyy leikellä. Meille tulee kasvihuone, ja sen kokoamiseen nuori mies on oikein sopiva duunari. Kun ilmat lämpenevät, tarvitaan ojien siivousta siimaleikkurilla ja viikatteella ja toki sitten nurmikon leikkausta. Kyllä sitä taskurahan vastinetta täältä kartanolta löytyy.