Kuukausi sitten puisteltiin lumia jaloista ja pohdittiin, pitäisikö talvitassut laittaa takaisin autoon. Vaan kuinkas sitten kävikään. Kuun puolivälissä yllättäen maahamme levisi hyvinkin lämmintä ilmaa ja sitten siirryttiinkin ihan kesäisiin tunnelmiin ja lämpöihin. Liian kuumaahan nyt on ja kun koululaiset ovat edelleen vielä tämän viikon ajan kiinni oppimisvelvollisuudessaan, niin tajuaahan tässä tyhmempikin, että liian aikaista on.

*******************

kes%C3%A41.jpg

Joka tapauksessa on hienoa ja kaunista. Kukat ja puut ja pensaat ovat kukkineet innolla, linnut laulavat, luonto viheriöi voimalla ja järvetkin ovat täällä Etelä-Suomessa lämmenneet hyvinkin uimakelpoisiksi. Helle ja kuivuus eivät kylläkään tee luonnolle tavattoman hyvää ja vasta viikonlopun pari sadekuuroa virkistivät pihanurmeamme niin, että saatoin sitä hieman ajella. Etupihahan menee remonttiin, joten siinä ei nyt viitsi paljon mitään tehdä, mutta takapiha on ihan valmiina kesän koitoksiin. Tämä alkukesän vaalea vihreys on jotenkin niin huimaa ja kun tuossa piakkoin oikein näkee lehtipuiden tummuvan, tietää, että taas sitten lähdetään kohti syksyä.

****************

kes%C3%A42.jpg

Talviturkkini katosi tuossa kuvassa näkyvään järveen. Vesi oli toki hyytävän kylmää, mutta ihan uintikelpoista eikä  sieltä ihan kuitenkaan sekunnissa, sinisenä ja hampaat kalisten tarvinnut nousta. Viimeksi kävin uimassa järvessä muistaakseni viime kesäkuussa. Heinäkuuhan oli hieman viileä, kuten myös elokuu.

Lettuja meillä paistetaan kesäisin Ulkohuoneessa. Söimme niitä välipalaksi ja meillä oli molemmat tyttäret viisi lastenlasta - se vanhin oli rekkansa kanssa jossain ja meidän poikamme taas varmaan nukkui kotonaan, koska hänellä on yövuoroviikot päällä. Löysin netistä erinomaisen ohjeen, joka on hieman erilainen kuin normaali lettutaikinani ja niinpä saimme pienen pikantin lisämaun tuohon kesäherkkuun.

**********

kes%C3%A43.jpg

******************

Meillä on sisällä kuuma, koska uusi ilmalämpöpumppumme osoittautuikin vialliseksi. Huomenna tulee korjaaja ja toivon mukaan hän saa laitteen kuntoon.

Mutta nyt on siis kesä.