Joskus keväällä rouva kertoi joutuneensa tai päässeensä - ihan miten sen nyt ottaa - Saimaan risteilylle vanhempiensa kanssa. Hän oli silloin varhaisteini eli aivan yksi ja sama, mitä tarjottiin - oli ihan kamalaa lähteä vanhempien kanssa jonnekin. Hänen äitinsä oli  pyytänyt häntä katsomaan maisemia laivan kannelle ja eihän siinä' muuten mitään ja maisemat olivat varmasti kauniit, mutta ihan ei 14-vuotias ottanut asiaa sillä tavalla kuin olisi oikeasti voinut.

Keksin silloin katsoa netistä, olisiko vastaavia järviristeilyjä tarjolla jossain tässä lähitienoolla ja löysinpä sitten helposti yhden. Ei nyt ihan lähellä, mutta koska ensinnäkin hintaan kuului nelituntinen ajelu ja ruokailu tuossa veneessä, niin nappasin meille paikat silläkin riskillä, että vettä sataa ja tuulee ja on kylmä. Ei satanut, tuullut eikä paleltanut. Ilma oli juurikin päinvastainen.

paija1.jpg

Lähdimme liikkeelle Lahden satamasta ihan Sibelius-talon vierestä ja reitti kulki pitkin Vesijärven rantoja suoraan kohti Vääksyä, missä seilasimme kanavan läpi, teimme kiepuran ja palasimme samaa reittiä takaisin.

paija3.jpg

Tähän ohjelmaan kuului ruokailu, mikä toteutuikin heti laivan lähdettyä liikkeelle. Hyvää perusruokaa - perunoita, kalaa, lihaa, erinäistä salaattikokoonpanoa ja jälkiruokakahvit mokkapalalla. Söimme laivan, Suomen Suvi, pienessä ravintolassa, mihin mahduimme mainiosti, koska tälle järviristeilylle ei tosiaankaan osallistunut suuresti kansaa. Rouva taisi laskea parikymmentä risteilijää, kun paattiin olisi mahtunut yli 150. Ei se meitä haitannut - oli leppoisa tunnelma.

paija2.jpg

Tähän aikaan vuodesta hyvän ilman kera tuollainen pieni järvireissu on aivan mahtavaa ja ajattelimmekin, että esimerkiksi skotlantilaiset ystävämme saattaisivat todella nauttia tällaisesta ja kokea hieman erilaista lomailua. Edellytyksenä olisi toki vähintäänkin samantyyppinen ilma kuin meille sattui, koska onhan aina mahdollista, että Suomen kesässä päästään nauttimaan aika lailla erityyppisestäkin säästä.

Ehdottomasti hyvä lomajuttu, vaikka eihän meillä eläkeläisillä mitään lomaa ole. Pieni arjen vaihtelu.

paija4.jpg